Armaturer och ljuskällor till privat och offentlig miljö
Inomhus
Utomhus
Smart Home
LED-Strips & Profiler
Ljuskällor
Drivdon & Styrningar
Kablar & Installation

Sökförslag

Hittade inga sökförslag

  • i

Om Bellalite

“It was a wild thing with striptease, headbumping, stagelights and turned over amplifiers”
Cigarettröken låg tung i lokalen när Angus Young satte fingrarna mot strängarna och drog av konsertens första ackord. Ett ”E”, det enklaste ackordet av dem alla. Nu skulle Växjö få smaka på Rock n´roll! Som den ska låta. På riktigt.

Publiken i den lilla, men omåttligt populära, nattklubben Barbarella tror inte sina ögon. Vilket ös! En tillsynes helt galen men gudabenådad gitarrist i skoluniform och en tanig sångare i bar överkropp och med en minst sagt säregen sångröst river av vad som i decennier kommer att betraktas som odödliga rockklassiker – T.N.T. Dirty Deeds Done Dirt Cheap. The Jack och It´s a long way to the top (if you wanna rock n´roll). Det är ingen som vet exakt vilken set-list bandet hade den där natten den 23 Juli 1976. För vilka var de där AC/DC, det okända rockbandet från Australien, egentligen? Lokalen som tog ca 500 personer var knappt halvfull trots det låga inträdet på 20 kr. Men där stod de, och som de röjde!

Läs hela den osannolika historien om Bellalite! 
Barbarella - Ett av södra Sveriges hetaste nöjesställen på 70 & 80-talet.
Leif Lundgren, Bellalites grundare, skålar med kollegan Agne.
Sex Pistols, 1977 - Live på Bellalites lager!
Status Quo, 1971 - Live på Bellalites lager!
Totalleverantör inom belysning
Bellalite AB är ett import- och grossistföretag inom belysning med en huvudsaklig försäljning till företag i ljus- och elbranschen. Vi är idag marknadsledande i Sverige när det gäller professionell belysning till till exempel teatrar, konserthus, studior, television och hyrföretag. Även inom miljöbelysning, som inkluderades i vårt sortiment i början av 2000-talet, är vi en aktör att räkna med på den svenska marknaden. Vår marknadsandel inom detta produktsegment ökar för varje år som går.

Vårt huvudkontor och lager inryms i en egen fastighet belägen på Västra Industriområdet i Växjö. Vi har säljkontor med utställning och mindre hämtlager i Stockholm och Göteborg. Bellalite AB har 20 anställda, varav 14 medarbetare arbetar på huvudkontoret i Växjö, 4 arbetar på säljkontoret i Stockholm och 2 arbetar på säljkontoret i Göteborg. Årsomsättningen under räkenskapsåret 2010-2011 uppgick till cirka 100 miljoner kronor.
SafeTrade
Vi är medlem av SafeTrade (Säkra offentliga inköp).  SafeTrade används av sveriges kommuner för att hitta seriösa, välrenommerade och ekonomiskt stabila leverantörer vid upphandling.
El-retur & REPA
Vi är anslutna till El-retur avseende hantering av elavfall samt REPA-registret när det gäller förpackningsmaterial.
AAA-ranking
Vi har tilldelats AAA-ranking av AAA Soliditet AB för högsta kreditvärdighet sedan 1998.
Historik
Bellalite AB grundades 1977 och inriktningen var från början både försäljning och installation av nattklubbsbelysning. Många är de discotek och kryssningsfartyg som har fått sin belysning både levererad och installerad av oss.

Efterhand tog försäljningsverksamheten över mer och mer och antalet installationsuppdrag minskade, vilket ledde till att den verksamheten slutligen avvecklades. Fokus lades istället på import- och grossistverksamheten och företaget utvecklades till att bli en heltäckande leverantör av belysningsutrustning till teatrar, konserthus, studior, television, hyrföretag med flera.

I början av 2000-talet utökades produktsortimentet till att även bestå av en stor mängd produkter inom miljöbelysning för bland annat bostäder, hotell, restauranger och offentlig miljö. Dessa produkter säljs huvudsakligen till elgrossister och elinstallatörer.
 

 

Sortiment

Vårt produktsortiment är uppdelat i två olika kategorier: professionell belysning och miljöbelysning.

Med professionell belysning avses armaturer och annan belysningsutrustning som används vid till exempel teaterföreställningar, konserter, filminspelningar och shower. Förutom armaturer består detta sortiment av ljusbord, dimmrar, effektmaskiner, stativ, beslag, kablar, kontakter, färgfilter, gobos, tross, telfrar, kompletta scener och mycket mer.

Miljöbelysning är armaturer och tillbehör som används i bostäder, på hotell och restauranger och i offentlig miljö. I denna kategori finns armaturer för användning både inomhus och utomhus samt armaturer för dekorativ ljussättning av byggnader och fasader, så kallad arkitektonisk belysning.

Vi har förmånen att få representera ett 50-tal olika tillverkare utspridda över hela världen, de flesta marknadsledande inom sina respektive produktsegment. Det stora antalet leverantörer, plus det faktum att vi importerar direkt från tillverkarna, gör att vi alltid kan erbjuda rätt produkt till rätt pris. Vår målsättning är att alltid kunna erbjuda våra kunder ett lämpligt produktalternativ, oavsett kundens behov, kvalitetskrav eller kostnadstak.
 

Kvalitet

Våra leverantörer har varit verksamma inom ljusbranschen i många år och de har ett gott renommé. Många av dem är dessutom marknadsledande inom sina respektive produktsegment. Detta innebär att man som kund hos oss kan vara förvissad om att alltid erbjudas bästa tänkbara produkt för varje enskilt ändamål. Om inte kostnaden spelar någon roll kan vi erbjuda den bästa produkten som finns på marknaden, men om ett projekt har en budget att hålla sig inom kan vi leverera den bästa produkten som budgeten tillåter.

För oss innebär begreppet kvalitet inte enbart att erbjuda de bästa produkterna, vi anstränger oss dessutom för att erbjuda rätt produkter till varje projekt. Våra säljare har många års samlad erfarenhet och står gärna till förfogande med råd, tips och idéer. Tillsammans med våra kunder kommer vi fram till vilken produkt som passar bäst vid varje given situation.
 

Leveranser

Att kunna leverera snabbt är en självklarhet för oss. Vi lagerhåller de mest efterfrågade produkterna och i de flesta fall skickar vi beställda produkter samma dag som vi har tagit emot ordern. Normalt sett använder vi Posten eller UPS för distributionen, men om godsets beskaffenhet (till exempel om det är lastat på pall) kräver det så väljer vi annat transportsätt som är lämpligare. Om det är extra bråttom kan vi skicka med buss, tåg, flyg eller budbil. Inget är omöjligt.
 

Service och reparationer

Ibland är olyckan framme och produkter behöver få service eller repareras. För att kunna göra detta så snabbt som möjligt har vi en egen serviceverkstad. Här har vi möjlighet att göra allt från mekaniska reparationer på till exempel stativ och telfrar till komplicerade elektroniska reparationer på avancerade ljusbord och annan elektronik. Vi gör allt vi kan för att våra kunder inte skall behöva vara utan sin utrustning längre än vad som är absolut nödvändigt.
 

Miljö

Vi är anslutna till El-retur avseende hantering av elavfall samt REPA-registret när det gäller förpackningsmaterial.